Alba Iulia: Informare cu privire la desfasurarea contractului de delegare a serviciului de iluminat public

Prin prezenta va comunicam un sumar al lucrarilor de intretinere la retelele de iluminat public efectuate de catre SC Flash Lighting Services S.A., in perioada 04.12.2012 – 18.01. 2013. Tipul de lucrari efectuate:

Inlocuire lampi 70W- 203 bucati ;

Inlocuire lampi 150W- 102 bucati;

Inlocuire lampi 250W – 118 bucati

S-au verificat legaturi si s-au inlocuit contacte, cleme de conexiune, cabluri de alimentare. In total s-au verificat peste 1000 de puncte luminoase din cele aproximativ 5000 ale orasului. In acelasi timp s-a realizat si s-a dat in folosinta reteaua de iluminat public de pe strada Apulum. S-a inceput lucrarea de iluminat pe strada Gemina si zona Nicolae Titulescu (intre Balcescu si Ardealului). In paralel s-au desfasurat interventii impreuna cu reprezentantii Electrica la puncte de iluminat PT3 – Mihai Eminescu, PT52 – strada Oituz. S-a remediat defectiunea unei retele aflate inca in garantie situata pe strada Nicolae Iorga intre Sala Unirii si Catedrala Reintregirii.

Principalele strazi, pe care s-a intervenit in mod curent si in urma sesizarilor cetatenilor: Republicii, Revolutiei, Incoronarii, 1 Decembrie 1918, Bvd. Transilvaniei, Regimentul V Vanatori de Munte, Arnsberg, Vasile Goldis, Brandusei, Nicolae Balcescu, Regina Maria, Muresului, Marasesti, Oituz, Scarisoara, Cosbuc, Calarasi, Aurel Vlaicu, Gheorghe Doja etc. (in general pe majoritatea arterelor cu retele de iluminat).

Obiectivele majore ale urmatoarei perioade sunt: verificare si revizie retea iluminat public Santurile Cetatii, Portile Cetatii, inclusiv iluminatul arhitectural, finalizarea retelei noi –  zona Titulescu si Gemina, inceperea lucrarilor pentru zona descrisa de str. Vasile Alecsandri, str Bujorului, Margaretelor, Septimius Severus si Calea Motilor (inclusiv parcare stadion si intersectia semaforizata).

Ca urmare a lucrarilor de reabilitare a zonei de acces in Cetatea Alba Carolina, au aparut deficiente la alimentarea cu energie la retele ramase in zona Platoul Romanilor, Parcul Unirii, Hotel Cetate. In cursul lunii februarie se va interveni si se va imbunatati calitatea iluminatului din zona.

Un alt obiectiv prioritar este reabilitarea si modernizarea zonei centrale cuprinsa intre Calea Motilor si Bulevardul Ferdinand, pentru asigurarea iluminatului la clasele necesare traficului rutier si pietonal. Se vor monta stalpi si corpuri de iluminat noi pentru asigurarea unui trafic rutier corespunzator zonei, iar stalpii ornamentali existenti vor fi reabilitati, inlocuindu-se corpurile de iluminat cu altele mai eficiente, inlocuire retea de alimentare, sablare si vopsire.

Legat de procesul de modernizare, la finalizarea lucrarilor, va fi asigurata telegestionarea sistemului de iluminat publicat la toate componentele sale. Acest lucru presupune urmarirea in timp real a 70 de puncte de aprindere a iluminatului public si a 830 de corpuri de iluminat comandate independent. In orice moment va exista o raportare reala a functionalitaii sistemului de iluminat public. Astfel se vor evita interventiile neautorizate si se vor putea identifica in timp real “curajosii” care intervin pe cont propriu.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22014 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*