Alba Iulia, hai să o facem! Solicitările dumneavoastră ajung pe masa administrației locale în 5 aprilie. Campanie în plină desfășurare!

marius rusuDe câteva săptămâni, internauții din Alba Iulia dar și presa promovează o campanie inedită pentru comunitatea locală. Ideea îi aparține lui Marius Rusu, un tânăr din municipiu, care dorește ca cetățenii să aibă o platformă civică prin intermediul căreia să aducă în atenția autorităților problemele cu care se confruntă. În acest sens a fost creat un site dedicat, pe care îl puteți accesa la adresa www.faocerere.info. Solicitările fiecăruia dintre dumneavoastră vor ajunge pe masa administrației locale în data de 5 aprilie 2017. Fix!

 Mi s-a întâmplat des să mă lovesc de mentalități ale albaiulienilor care preferă să blameze autoritățile locale în loc să-și răpească 20 sau 30 de minute din timpul lor și să adreseze o cerere sau o petiție către Primărie. Concret, vreau să-i determin pe albaiulieni să își expună problemele cu care se confruntă în cartier sau în comunitate. Scopul meu este să adun 30 de astfel de solicitări pe care le voi depune, în data de 5 aprilie 2017, la Registratura Primăriei. Ulterior vom comunica reacția autorităților și felul în care problemele au fost gestionate. , precizează Marius Rusu.

Cetățenii care doresc să se alăture acestui demers au la îndemână un site creat special, care poate fi accesat la adresa www.faocerere.info. Câteva dintre motivele care v-ar putea determina să vă implicați sunt oferite tot de către inițiatorul campaniei. Cu toții suntem nemulțumiți de diverse aspecte din oraș : gropi în asfalt, gunoi neridicat la timp, iluminat public defectuos, câini comunitari, probleme cu transportul în comun și altele. De cele mai multe ori preferăm să trecem pe lângă aceste probleme și să nu ne asumăm faptul de a le raporta. De puține ori sesizăm autoritățile așa cum este normal. Primăria nu trebuie privită ca un monstru, oamenii care muncesc acolo o fac în favoarea cetățenilor, nu împotriva lor! În ultimul an am avut câteva experiențe legate de administrația locală din Alba Iulia și am constatat că dacă ceri, ți se va da. Am depus cereri către diverse servicii din Primărie și toate mi-au fost rezolvate. Îmi spunea o doamnă din Registratura Primăriei: „Nu avem un om care să fie plătit pentru a culege probleme din tot orașul, de asta nu cunoaștem multe dintre problemele din Alba Iulia și e bine ca oamenii să vină să le semnaleze.”. Și chiar așa e.”

PAȘI DE URMAT! În clipa în care accesați www.faocerere.info, tot ce trebuie să faceți este să descărcați modelul de cerere de pe site, să-l completați cu datele voastre, să semnalați o problemă din Alba Iulia și să trimiteți un mesaj, fie prin formularul de pe site sau pe facebook, la adresa https://www.facebook.com/MariusV.Rusu

PS: Ce se poate obține? În cel mai rău caz, nimic. În cel mai bun caz, ne putem alege cu 30 de probleme rezolvate pentru Alba Iulia.”, ne transmite, tuturor, Marius Rusu.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20205 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*