Alba Iulia găzduiește, al patrulea an consecutiv, evenimentul SkirtBike. Tema din acest an este ia. Programul complet al manifestării

skirt bikeSkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea. Vedeta ediției de anul acesta va fi ia românească, astfel, organizatorii îi așteaptă pe toți cei care doresc să participe la evenimentul din acest an în ii românești, costume tradiționale sau reinterpretări fashion ale acestora.

SkirtBike™ Alba Iulia a fost inițiat în anul 2013, iar ediția planificată anul acesta va fi a patra consecutivă. Peste 200 de participanți au luat parte în ultimii doi ani la aceste parade, promovând voluntariatul, implicarea, și mișcarea pentru sănătate și recreere.  Anul acesta dorim să diversificăm evenimentul SkirtBike, încurajându-i pe tinerii din toate categoriile sociale să se implice ca voluntari în organizarea evenimentui și oferindu-le ateliere prin care să beneficieze de activități specifice educației non-formale.

harta skirt bike În acest an SkirtBike Alba Iulia își extinde semificația, deoarece ne dorim să transmitem importanța folosirii bicicletei prin activități de educație non-formală adresate tinerilor. “Scopul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor.” spun organizatorii evenimentului.

Proiectul SkirtBike Alba Iulia ediția a IV-a este un proiect de tineret finanțat de DJST Alba în parteneriat cu CICOC UAB și Asociația Viziunea Nevăzătorilor.

Evenimentul din acest an este unul complex și va include următoarele activități:

Atelier ”Tradiții Textile” (24 august, ora 17:30 fix, în fața Hotelului Transilvania) – Ne pregătim de Skirt Bike Alba Iulia, editia a IV-a! Iar cum tema din acest an este IA TRADIȚIONALĂ, am ales să facem tura de încălzire tocmai la Hăpria, la atelierul partenerilor noștri de la Tradiții Textile.

Ne vom antrena pentru evenimentul de sâmbătă și vom descoperi cum se brodează un costum popular. Plecarea va fi din fața Hotelului Transilvania la ora 17:30 (fix!) Pentru că tura va fi și în afara orașului, vă încurajăm să pedalați cu cască de protecție! Copiii sunt bineveniți, tura va fi una lejeră!

Atelier „Bicicleta pentru Toți’ (27 august, ora 11:00, Piața Toboșarului) – atelier de educație non-formală, în cadrul căruia tinerii vor învăța să folosească bicicleta, ca mijloc de deplasare, prin intermediul activităților specifice educației nonformale. Liderii de proiect, voluntarii și reprezentanții partenerului ASV – Alba Sport Vision îi vor învăța cum să se deplaseze în siguranță cu bicileta respectând regulile de circulație și ceilalți participanți la trafic. De atelier vor beneficia și tinerii cu oportunități reduse, care nu posedă echipament necesar mersului pe biciletă, aceștia beneficiind de biciclete și echipament conex puse la dispoziție prin proiect.

Atelierul „Mergi la vot pe Bicicleta” (27 august, ora 12:00, Piața Toboșarului) – atelier de educație non-formală, în care 15 tineri, dintre care 5 cu oportunitati reduse vor fi informați cu privire la importanța  implicării civice a tinerilor, la progresul local, județean și național prin participarea la vot. De asemenea, voluntarii vor fi informați că prin participarea pe bicicletă la vot sensibilizează autoritățile locale, privind continuarea investițiilor pentru infrastructura necesară mersului pe bicicletă și a reducerii aglomerației în traficul urban.

Parada Chic a Bicicletelor (27 august, ora 17:00, în fața Obeliscului Horia, Cloșca și Crișan) – pentru al patrulea an consectutiv, bicicliștii vor pedala pe traseul Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan – Strada Gemina – Bdul Horea – Strada Cloşca – Bdul Revoluției 1989 – Bdul Transilvaniei – intrare în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina (prin zona Arhivelor Naţionale) – tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina- Poarta a IV-a )- Strada Păcii – Localul Framm’s (lângă biblioteca Batthyaneum) la o paradă creativă și modernă.

Parada se va încheia cu o Tombolă cu o mulțime de premii pentru cei care vor rămâne alături până la finish. Premiul cel mare al paradei din acest an este o bicicletă Pegas chic.

Dress code: ”poartă fashion ia românească”

Vino şi tu la parada SkirtBike Alba Iulia! Află mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: SKIRTBIKEALBAIULIA!

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*