Alba Iulia: Amenzi de peste 6000 de lei pentru șoferii care nu au acordat prioritate pietonilor. S-au ales cu permisele suspendate

politie rutoeraPoliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au organizat, la data de 8 ianuarie, pe raza municipiului, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate neacordării de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 48 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, 10 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor şi 5 pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. Restul de 33 de sancţiuni contravenţionale, au fost aplicate după cum urmează: 6 pentru viteză excesivă, 7 pentru neportul centurii de siguranţă, 8 pentru oprire/staţionare neregulamentară şi 9 pentru alte abateri constatate. Complementar sancţiunii contravenţionale, celor 10 conducători auto ce nu acordat prioritate de trecere pietonilor, le-a fost suspendat permisul de conducere. Faţă de un alt şofer, care nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere. Totodată a fost constatată o infracţiune la regimul rutier. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 6.035 lei.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19084 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*