Alba, COVID-19: Situația cu numărul de infectări, persoane vindecate și numărul de teste efectuate în județ

La data de 24 mai 2020, la nivelul județului Alba, sunt 325 de persoane testate pozitiv, 229 persoane vindicate și19 decese (la persoane care sufereau și de alte afecțiuni). Sambata, în Alba au fost prelucrate 225 teste (149 la DSP și 76 la SJU). Numărul total de teste e de 16.545.

La data de 24.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 52;
  • persoane ieşite din carantină – 1.030;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.319;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.082.

Odată cu declararea stării de alertă, persoanele care se întorc în ţară intră automat în izolare la domiciliu, fiind luate în evidenţă de la vamă, în urma completării declaraţiei pe proprie răspundere, în care precizează locaţia unde se va izola timp de 14 zile, în spaţii individuale sau împreună cu familiile. Persoanele nu au posibilitatea izolării la domiciliu pot opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de către autorităţi.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 23 mai a.c., 159 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 50 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.443 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea / carantinarea, fiind organizate și 3 acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 139 de autovehicule și 195 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba  este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 2 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 69 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, jandarmii fiind angrenaţi în 51 de misiuni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba acţionează pentru siguranţa cetăţenilor!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 6 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfășurat un număr de 9 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 17 cadre ISU Alba.

Vă informăm că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25369 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*