Alba, COVID-19: Raportarea autorităților pentru data de 16 mai 2020

La data de 16.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

276 de persoane depistate pozitiv, 195 persoane de vindecate, 18 decese (la persoane care sufereau și de alte afecțiuni)

  • persoane în carantină – 180;
  • persoane ieşite din carantină – 896;
  • persoane izolate la domiciliu – 181;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 4.977.

Poliţiştii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 15 mai a.c., 249 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba  şi 61 de poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice.

Obiectivul nostru este siguranţă cetăţeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de  carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte forte ale M.A.I.

În ultimele 24 de ore, 107 jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 68 de misiuni.

În aceeaşi perioadă, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfăşurat un număr de 14 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 16 cadre ISU Alba.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21761 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*