Alba, COVID-19: Numărul persoanelor infectate, a celor vindecate și a testelor efectuate. Inforrmare din partea DSP

La data de 3 iunie 2020, la nivelul judeúlui Alba, sunt înregistrate 402 persoane depistate pozitiv, 272 persoane declarate vindicate și 21 decese (la persoane infectate dar care sufereau de alte afecțiuni). Marți, în Alba, au fost prelucrate 418 teste (230 la DSP și 188 la SJU). Numărul total de teste e de 20.031.

La data de 03.06.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 7;
  • persoane ieşite din carantină – 1.081;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.934;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.224.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 02 iunie a.c., 199 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 60 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.676 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice și  prevenirea răspândirii COVID – 19  pe raza municipiului Alba Iulia.

Astfel, în intervalul orar 11.00 – 13.00, au fost verificate 10 autovehicule și  legitimate 107 persoane, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.080 de lei și au fost constatate două infracțiuni.

Acțiunea a fost organizată de Poliția Municipiului Alba Iulia, alături de care au participat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, jandarmi și polițiști locali.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba  este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 74 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, fiind angrenaţi în 53 de misiuni în contextul actual.

Cu siguranţă pentru fiecare!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat o misiune de transport a persoanelor care au intrat în țară şi au desfășurat un număr de 14 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 16 cadre ISU Alba.

Vă reamintim că documente oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, la secţiunea ,,Hotărâri şi legislaţie”.

De asemenea, pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21796 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*