Alba, COVID-19: 377 persoane confirmate cu COVID-19 și 253 persoane vindecate. Numărul testelor efectuate depășește cifra de 18.000

La data de 28 mai 2020, la nivelul județului Alba, sunt 377 persoane confirmate cu COVID-19, 253 persoane vindecate și 20 decese (la persoane care sufereau de alte afecțiuni). Miercuri, în Alba au fost prelucrate 445 de teste (351 la DSP și 94 la SJU). Numărul total de teste – 18.312.

Cazurile nou apărute sunt contacți de familie ai unor persoane deja confirmate, identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice derulate de specialiștii DSP Alba în ultima săptămână. Noile cazuri NU reprezintă un nou focar, fiind răspândite pe teritoriul a 6 localități din județul Alba, în special în zone rurale. Persoanele pozitive manifestă forme ușoare și medii ale bolii, cea mai mare parte a lor prezentând simptomatologie specifică. Acestea au fost transportate la spitale din județ pentru supraveghere și tratament.

La data de 28.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 6;
  • persoane ieşite din carantină – 1.076;
  • persoane izolate la domiciliu – 2.045;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.180.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 27 mai a.c., 213 polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 63 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 2.069 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 182 de autovehicule și 222 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba  este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 68 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În data de 27 mai, jandarmii au fost angrenați în 50 de misiuni în contextul actual.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba acţionează pentru siguranţa cetăţenilor!

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfăşurat un număr de 11 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 13 cadre ISU Alba.

Vă informăm că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25374 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*