Alba, COVID-19: 295 de persoane testate pozitiv, 225 vindecate și 88 în carantină

Mircea Trifu

La data de 23 mai 2020, la nivelul județului Alba, sunt 295 de persoane testate pozitiv, 225 persoane vindecate și 19 decese (la persoane infectate dar care sufereau și de alte afecțiuni). Vineri, în Alba au fost prelucrate 304 teste (218 la DSP și 86 la SJU). Numărul total de teste – 16.320.

La data de 23.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 88;
  • persoane ieşite din carantină – 994;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.213;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.047.

Odată cu declararea stării de alertă, persoanele care se întorc în ţară intră automat în izolare la domiciliu, fiind luate în evidenţă de la vamă, în urma completării declaraţiei pe proprie răspundere, în care precizează locaţia unde se va izola timp de 14 zile, în spaţii individuale sau împreună cu familiile. Persoanele nu au posibilitatea izolării la domiciliu pot opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de către autorităţi.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 22 mai a.c., 222 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 65 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

Au fost verificate 1.391 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea și a fost organizată o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost verificate 70 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 80 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, jandarmii fiind angrenaţi în 56 de misiuni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba acţionează pentru siguranţa cetăţenilor!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfășurat un număr de 16 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 20 cadre ISU Alba.

Vă informăm că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte toate reglementările şi recomandările autorităţilor, în vederea prevenirii şi limitării extinderii coronavirusului. Virusul este încă printre noi, de aceea, cu cât conştientizăm mai mult că este responsabilitatea fiecăruia de a urma regulile de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să depăşim cu bine această criză.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22554 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*