Alba, COVID-19: 279 de persoane testate pozitiv, 162 în carantină și 199 vindecate

La data de 18 mai 2020, la nivelul județului Alba sunt 279 de persoane testate pozitiv, 199 de persoane vindecate și 18 decese (la persoane care sufereau și de alte afecțiuni). Duminică, în județul Alba au fost prelucrate 136 de teste. Numărul total al testelor realizare în județ – 14.529.

  • persoane în carantină – 162;
  • persoane ieşite din carantină – 914;
  • persoane izolate la domiciliu – 193;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.001.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 17 mai a.c., 172 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba  și 50 de polițiști locali au desfășurat  misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Polițiștii adresează mulțumiri tuturor celor care au înțeles cât este de important ca, în continuare, să respecte regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus şi în starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de  carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte forţe ale M.A.I. În ultimele 24 de ore, 105 jandarmi au acționat pe raza județului Alba.

În data de 17 mai, jandarmii au fost angrenați în 65 de misiuni.

Totodată, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba (ISU) au  desfăşurat un număr de 9 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii şi ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

ISU Alba asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 9 cadre ISU Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*