Alba: Au condus beți și s-au ales cu dosare penale

Mircea Trifu

La data de 7 decembrie 2019, în jurul orei 00.00, polițiștii Serviciul Rutier Alba l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mureșului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 decembrie 2019, în jurul orei 23.00, polițiștii din Cugir l-au depistat pe un bărbat de 52 de ani, din Cugir, în timp ce conducea o autoutilitară, pe strada Ion Creangă din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 decembrie 2019, în jurul orei 18.30, pe strada Principală din comuna Cergău, un bărbat de 54 de ani, din Daia Română, în timp ce conducea un autoturism în direcția Cergău – Roșia de Secaș, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un autoturism care era staționat pe marginea carosabilului. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, însă în urma testării conducătorului auto vinovat de producerea lui, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.   Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 decembrie 2019, în jurul orei 05.00, pe DN 1, la Km 373, în afara municipiului Alba Iulia, un tânăr de 25 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a adaptat viteza la pătrunderea în sensul giratoriu de la intersecția DN 1 cu DJ 107 C, a pierdut controlul asupra autoturismului și s-a răsturnat în afara carosabilului.  În urma accidentului, conducătorul auto și un tânăr de 19 ani au suferit leziuni corporale ușoare, fără să rămână internați. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 decembrie 2019, în jurul  orei 06.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din Șard, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 decembrie 2019, în jurul orei 19,50, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acționau pe raza localității Veseuș, l-au depistat pe un bărbat de 59 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.  În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 decembrie 2019, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe raza localității Obreja. Un bărbat de 37 de ani, din comuna Mihalț, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un stâlp. In urma accidentului, doi tineri, de 18 și 23 de ani, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare, fără să rămână internați în spital. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*