Alba: Acțiune pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Amenzi de peste 23.000 de lei

Mircea Trifu

La data de 17 octombrie peste 30 de polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba în colaborare cu polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Cu această ocazie au fost monitorizate 8 treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Alba, dintre care 7 semnalizate doar cu indicatoare rutiere și una semnalizată cu sistem automat.

În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de 86 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 23.845 lei.

Acțiunea a avut, ca scop principal, conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, a riscurilor la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată, este amenda de la 9 la 20 de puncte, adică  de la 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:

– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu indicator de oprire (crucea Sf. Andrei, la care conducătorul auto trebuie să oprească pentru a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);

– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22510 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*