Alba: 45 de amenzi,8 infracțiuni constatate şi 258 de metri cubi de material lemnos confiscat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Într-o singură zi au fost făcute 34 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 45 de amenzi, au constatat 8 infracțiuni  şi au confiscat 258 de metri cubi de material lemnos.

La data de 28 ianuarie 2021, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Cu această ocazie, au fost făcute 34 de controale în teren și au fost verificate, în trafic, 125 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat, în total, 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.450 de lei, din care 24 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscate 258 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 8 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

 

Despre Redacția ProAlba 30193 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*