Al 5-lea caz de coronavirus, confirmat în județul Alba. Este vorba de angajatul unei primării

Un al 5-lea caz de infecție cu COVID-19 a fost confirmat în județul Alba. Pacientul, în vârstă de circa 77 de ani, a fost adus de la Zlatna, în cursul zilei de luni, la UPU în Alba Iulia, iar de aici trimis la Secția de Boli Infecțioase. Din păcate, testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv. Bărbatul a rămas internat. Este de loc din Iași și de câțiva ani lucra la Primăria Zlatna. A intrat în contact cu mai multi colegi de muncă și, cel mai probabil, cu locuitori ai orașului. O bună parte dintre angajații primăriei se afla într-un hotel din oraș, izolați. În acest caz a fost deschisă o anchetă epidemiologică.

Mai jos, comunicatul oficial al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia

Informare de presă

Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost adus, în cursul zilei de 30 martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, după ce la domiciliul său a prezentat febră și frisoane. Acesta este internat în cadrul secției de Boli infecțioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcției de Sănătate Publică Alba. Potrivit rezultatului testării, din data de 31.03.2020, bărbatul este infectat cu noul coronavirus.

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 și nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril și sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internați trei pacienți infectați cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat și externat.

Îi rugăm pe toți cetățenii județului Alba să respecte cu strictețe recomandările și măsurile impuse de autoritățile de sănătate publică și ale autorităților implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*