Aiudul poate fi curat doar cu ajutorul TĂU! Te așteptăm alături de noi la ”Curățenia de primăvară”!

valea aiuduluiOdată cu venirea primăverii, ca în fiecare an, dorim să facilităm creșterea noii vegetații, prin salubrizarea și reamenajarea domeniului public.

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor locale, a instituţiilor publice, a agenţilor economici şi a altor persoane juridice, dar şi a cetăţenilor Municipiului Aiud.

Timp de 2 săptămâni, în perioada 27 martie – 09 aprilie 2017, Primăria municipiului Aiud demarează ”Curățenia de primăvară”. Cu această ocazie, vor avea loc campanii intensive de ecologizare a Văii Aiudului și a spațiilor verzi din municipiu, atât a celor din parcuri, grădini de cartier, zone de relaxare dintre blocuri, locuri de joacă, cât și a celor amplasate în aliniamentele stradale.

Ne dorim ca implicarea cetățenilor în această campanie de curățenie să fie una activă, cu atât mai mult cu cât, există o legislație în vigoare – Legea 515/2002, care aprobă O.G. 21/2002 – care stabilește obligațiile ce le revin persoanelor fizice și juridice.

Un imbold pentru toți cetățenii Aiudului trebuie să fie acțiunea elevilor unităților de învățământ aiudene, care s-au oferit voluntari pentru a contribui la înfrumusețarea orașului și a fiecărei școli.

”TO DO LIST” :

  • Întreţinerea curăţeniei de către proprietari, a trotuarelor și a căilor pietonale din dreptul imobilelor, precum și a locurilor de parcare pe care le folosesc;
  • Cosirea ierbii, a gazonului din spaţiile verzi aferente sau limitrofe imobilului, curţii, grădinii etc. (imobil-teren sau clădire);
  • Întreţinerea permanentă a curăţeniei rigolelor de colectare, şanţurilor de ape pluviale, a podeţelor şi tuburilor de beton aferente acestora, pe întreaga lungime aferentă proprietăţii.

În cazul nerespectării acestor minime sarcini și obligații, se vor aplica amenzi, cuprinse între 100 – 1000 lei pentru persoanele fizice și între 300 – 2500 lei pentru persoanele juridice, conform HCL 254/2005.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21492 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*