Aiudeanul Levente Polgar, nevoit să abandoneze Arctic Ultra 6633. „Vă rog să mă iertați pentru că v-am dezamăgit.”

Cornel Comsa Europarlamentare

„Salutări, în scurt, ultra artic 6633 a mers bine, atât medical cât și competitiv, la kilometrul 107 am intrat în furtună polară cu un vânt ce depășea 100 km/h, mi-a răsturnat sania cu mine cu tot, am apăsat butonul de a veni organizatorul de a mă ajuta să scot sania pe drum, a venit medicul care a decis să mă oprească prin ABANDON, am cerut organizatorilor de a mă lăsa să continui cursa fie și onorific, lucru ce nu au fost de acord, vă rog să mă iertați pentru ca v-am dezamăgit, aveți tot dreptul de a fi supărați pe mine. Voi pune în curând și poza cu zona în pricina.”, a transmis Levente Polgar, pe Facebook.

Fără mâna pe care și-a pierdut-o în urma unui accident, aiudeanul este singurul sportiv cu dizabilități care a luat startul la cel mai cunoscut ultramaraton din lume.

Primul român care a părăsit concursul a fost Avram Iancu. Abandonul său relativ rapid a surprins pe toată lumea. aimx.ro a vorbit cu omul care a înotat Dunărea de la izvoare la vărsare: ”La mine este foarte simplu.S-a plecat tare de la start și am mers împreună cu Tibi într-un ritm alert. Mă simțeam foarte bine. La kilometrul 11 însă am simțit cum cineva îmi bagă parcă un cuțit în gambă. Am tras într-un picior de la kilometrul 11 până la 68. Mi-am dat seama însă că nu am ce face și am fost nevoit să mă retrag.” 

România mai rămâne, astfel, reprezentată în competiție de către Tibi Ușeriu, cel care a câștigat edițiile din 2016 și 2017, precum și de Florentina Iofcea, stabilită în Canada.

 

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18212 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*