Aiud: S-a stabilit cauza probabilă a incendiului de pe strada Teilor. Imagini cu dezastrul produs de flăcări

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit duminică, 3 iunie 2018, la ora 13.08, pe strada Teilor din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (fost atelier de tâmplărie), proprietatea lui T.Ș. Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție  și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la anexa gospodărească.

(sursa video-Marius Chiorean/youtube)
Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească (fostul atelier de tâmplărie), acoperișul bucătăriei de vară și clădirea centralei termice, tablă pe o suprafață de aproximativ 32 mp, policarbonat pe o suprafață de circa 120 mp, plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 200 mp, 3 mc de material lemnos, 2 geamuri termopan, 4 uși de lemn și 1 ușă termopan. Incendiul s-a extins și la casa de locuit, afectând acoperișul pe o surafață de circa 70 mp. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22614 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*