Aiud: Prima zi a Festivalului Internațional de Folclor, în IMAGINI. Evenimentul reunește participanți din România și alte 5 țări

folclor aiudÎn perioada 9  – 11 august 2017, timp de trei zile, în Piața ”Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud, are loc cea de a VII-a ediție a  Festivalul Internațional de Folclor.

Detalii despre festival găsiți AICI iar despre programul evenimentului AICI

Pe parcursul celor 3 zile, publicul aiudean se POATE bucura de spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, în acest an anunțându-și participarea, alături de ansambluri din România, ansambluri folclorice din 5 țări: Israel, Mexic, Polonia, Serbia și Ucraina.

aiud folclorFestivalul a debutat  miercuri, 9 august 2017, începând cu ora 18:00, cu impresionanta paradă a costumelor populare, la care aiudenii au fost invitați să participe activ. Parada s-a desfășurat  pe următorul traseu: Primăria municipiului Aiud – strada Ion Creangă – cartierul Micro – strada Stadionului (fosta brutărie) – Piața ”Dr. Constantin Hagea. În fiecare seară, pe scena festivalului vor urca toate ansamblurile folclorice pentru a-și prezenta porturile, dansurile populare și obiceiurile specifice fiecărei țări participante, organizatorii pregătind, la fel ca anul trecut, numeroase surprize pentru publicul aiudean. Festivalul se va încheia vineri, 11 august 2017, cu un spectacol de gală în cadrul căruia vor fi înmânate cupe și diplome de participare tuturor ansamblurilor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*