Aiud: O ucraineancă „arsă” la buzunar cu 800 lei pentru ședere ilegală în țară

sedere ilegalaPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat în data de 1 iulie, o actiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza judeţului Alba.

Cu această ocazie în Aiud, a fost depistată cu şedere ilegală B.S. în vârstă de 29 ani, din Ucraina. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, aceasta, la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, nu a părăsit teritoriul ţării şi nici nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia.

Întrucât, persoana în cauză are calitatea de membru de familie al unui cetăţean român,  a fost îndrumată să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale  pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*