Aiud: 20 de familii de pe strada Bethlen Gabor au fost relocate

După eforturi susținute din partea administrației locale, Primăria municipiului Aiud a reușit finalizarea relocării a 20 de familii, respectiv 67 de cetățeni, din locuințele dispuse pe strada Bethlen Gabor, pe strada Hotar.

Aiudenilor, și nu numai lor, le este cunoscut faptul că imobilele în care au locuit persoanele despre care facem vorbire, au ajuns într-o stare avansată de degradare și insalubre. Cu tot efortul Eparhiei Reformate din Ardeal, proprietarul de drept al imobilelor, cele 20 de familii nu au putut fi relocate, în ciuda faptului că de peste 8 ani nu mai existau contracte de închiriere între proprietar și chiriași. Au avut loc multe întâlniri între reprezentanții Eparhiei și cei ai municipalității, soluția finală propusă de către proprietar fiind donarea unor locuințe mobile cu scopul de a reloca familiile de pe strada Bethlen Gabor.

Prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Aiud s-a aprobat destinația amplasării celor 11 locuințe mobile precum și preluarea acestora în patrimoniul municipalității. În cursul lunii aprilie 2018, după încheierea formalităților contractuale cu familiile relocate, cu sprijinul municipalității acestea au fost relocate pe strada Hotar în cele 11 module și în locuințe de necesitate ale unității administrativ teritoriale Municipiul Aiud.

În ceea ce privește imobilele eliberate de pe strada Bethlen Gabor, cunoscute în trecut ca fiind locuințe de serviciu ale profesorilor Colegiului Bethlen Gabor, Eparhia Reformată de Ardeal se obligă să execute lucrări de intervenție pentru igienizarea, reabilitarea și modernizarea acestora, urmând să primească o destinație adecvată centrului istoric protejat al municipiului Aiud.

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*