AG Weinberger, Mr. Blues al României, prezent la Sebeș, într-un recital de colecție

Singular. Există din convingere. El îşi continuă misiunea cu aceeași pasiune, pentru a impune muzica bună în viața culturală din România. Sebeș, un popas. Mulțumim.”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș.

Vă reamintim că, sâmbătă, 4 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, în prezența a peste 100 de spectatori, AG Weinberger a propus o formulă de band. De data aceasta însă, cu o nouă dimensiune componistică și într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecție, adevărate bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

 

Noua formulă de band recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ținută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selecţia din compozitiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeași sensibilitate și aceeași amprentă solară universului muzical abordat.Considerat de către critici Mr. Blues al României, si de către legendarul B.B. King “un  chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă,  pentru a impune muzica bună în viața culturală din România.

AG Weinberger Band:

AG Weinberger- chitara, voce, lap steel guitar

Zsolt Szabo – pian, claviaturi

Virgil Popescu – bas, voce

Titi Herescu – tobe, voce

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17087 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*