Afișul oficial al „Aiud Maraton” a fost dat publicității. În 25 martie sunteți așteptați la una dintre cele mai titrate competiții sportive de profil

aiud maratonÎn 25 martie 2017, Aiudul va găzdui cea de-a III-a ediție a evenimentului ”Aiud Maraton”, o competiţie care nu percepe taxă de înscriere, pusă sub semnul solidarităţii faţă de semenii noştri.  ”Aiud Maraton” este un eveniment de suflet pentru sportivii care doresc să aducă un zâmbet celor încercaţi de probleme de sănătate.

Organizatorul evenimentului este Asociația Aiud Sport iar partenerii sunt Primăria Municipiului Aiud, Consiliul Local Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu” prin Centrul Reacreativ Educațional Bianca, Theiss Agency.

Inițiatorul competiției este Polgar Levente Ioan (Levy), un tânăr sportiv aiudean, care a reușit să aducă în palmaresul său participări la competiții de talie internațională. Atunci când aleargă, Levy duce cu el mesajul de întrajutorare a semenilor săi aflați la nevoie, fiind un exemplu pentru noi toți. ”Aiud Maraton” a fost și este un vis al lui Levy pe care și l-a îndeplinit cu succes și anume promovarea sportului și totodată susținerea cauzelor sociale. ”Aiud Maraton” va cuprinde, şi în 2017, două probe, respectiv una de maraton 45km și semimaraton 22.5km.

Ambele probe se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate. Startul şi sosirea se vor face din/în centrul oraşului Aiud.  Atât la maraton, cât şi la semimaraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut, din punct de vedere medical. Minorii vor putea participa numai dacă au acordul părinților, în formă scrisă, însoțiți de către aceștia, precum și adeverința medicală.

harta aiud maratonCategorii de concurs:

Atât la maraton cât și la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs:

Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și  50 + ani.

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

Competiţia nu are taxă de înscriere, dar  sunt încurajate donaţiile care vor fi direcţionate către asociaţiile: Invinctus România si AHNR (Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România). Contul Asociației, în care puteți face donațiile pentru cele două asociaţii este RO02RZBR0000060018977631 (RON), cu mențiunea Aiud Maraton.

În organizarea acestui eveniment, trebuie menționat și aportul financiar și logistic al administrației locale. Astfel, demersurile comune s-au materializat în încheierea unui parteneriat, aprobat de Consiliul Local, prin HCL nr. 288/24.11.2016, prin care autoritatea locală se obligă să asigure logistica la locul de primire a invitaților și participanților (corturi, mese, scaune, bănci), să asigure ordinea publică la locul de primire a invitaților și participanților și la locul de premiere, să asigure prezența serviciului de prim ajutor, respectiv a Crucii Roșii Alba, precum și să promoveze evenimentul în mijloacele de informare în masă. De asemenea, joi, 16 martie 2017, a avut loc ședința de Consiliu Local, în cadrul căreia a fost aprobată suma de 5000 de lei, bani alocați pentru acest eveniment.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 15859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*