Adrian Bogdan, viceprimarul Sebeșului, vizită în Siderno

Viceprimarul municipiului Sebes, Adrian Bogdan, a fost prezent, alaturi de o delegatie a municipiului, la intalnirea transnationala a proiectului „Arising citizenship- A Tighter knit Europe ” care a avut loc in perioada 6-14 mai 2018 in Siderno, Italia. Proiectul „Arising citizenship- A Tighter knit Europe ”este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Europa pentru cetăţeni 2014 – 2020, Acţiunea 2.1 Infratire intre localitati.

Programul Europa pentru Cetățeni, instituit la 14 aprilie 2014 prin Regulamentul (UE) nr. 390/2014 al Consiliului de instituire a Programului Europa pentru Cetățeni pentru perioada 2014-2020, reprezintă un instrument important destinat să sporească rolul celor 500 de milioane de locuitori ai UE în dezvoltarea Uniunii. Prin scheme și activități de finanțare care permit implicarea cetățenilor, programul promovează istoria și valorile comune ale Europei și, în același timp, încurajează responsabilizarea cetățenilor pentru modul în care evoluează Uniunea.

Primaria orasului Siderno(Italia) a depus o cerere de finantare nerambursabila in cadrul programului “Europa pentru cetateni” componenta 2-implicare democratica si participare civica, Masura 2.1 Infratire intre localitati, in calitate de aplicant pentru proiectul cu titlul „Arising citizenship- A Tighter knit Europe ”, proiect cofinantat prin programul „Europa pentru Cetateni” al Uniunii Europene cu nr. de referinta 594852-CITIZ-1-2017-2-IT-CITIZ-TT. Această măsură are ca scop activităţi care implică sau promovează schimburile directe între cetăţenii europeni, prin participarea acestora în cadrul acţiunilor de înfrăţire a oraşelor şi prin încurajarea legăturilor şi cooperării între oraşele înfrăţite.

Toate cheltuielile privind participarea vor fi rambursate având în vedere că s-au derulat printr-un proiect cu finanțare directă de la Uniunea Europeana

Proiectul este implementat de primaria orasului Siderno(Italia) in parteneriat cu primaria orasului Sebes (Romania), primaria Barcelos(Portugalia), primaria Tarnowiec (Polonia) si a gazduit o activitate transnationala, care a avut loc  in Siderno(Italia) in perioada 06.05.2018-14.05.2018.

La aceasta întâlnire a partenerilor de proiect au participat reprezentanţi ai administraţiilor locale şi ai ONG-urilor, din delegaţia Sebesului făcând parte  delegati  ai primariei municipiului Sebes si  ai Asociaţiei GISAS, promotorul proiectului.

Proiectul a permis întrunirea a 500 de cetăţeni (tineri, profesori, reprezentanti ai autoritatilor publice locale) dintre care 10 participanti din Sebes (Romania), 12 din Barcelos(Portugalia)si 12 din Tarnowiec (Polonia).In cadrul acestei intalniri transnationale  au fost dezbatute probleme de actualitate in Europa: intelegerea si dezbaterea curentului  eurosceptic, imigratie, voluntariat, solidaritate in vremuri de criza,importanta mentinerii unitatii UE.

Infratirea orasului Sebes din Romania cu unul din Italia, Portugalia si Polonia inseamna, pentru cetatenii acestui oras, sansa de a afla cum gandesc, cum muncesc, ce invata si ce-i preocupa pe oamenii ca ei care traiesc in alta zona a Europei. Inseamna sansa de a intelege Europa foarte direct si foarte simplu.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21849 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*