ADR Centru a participat la evenimentul 10 ani de comunicare a UE cu cetățenii prin rețeaua centrelor europe direct, desfășurat la Bruxelles

Mircea Trifu

europe direct 08Timp de patru zile a avut loc la Bruxelles, în capitala Uniunii Europene, un program intens de seminarii, ateliere, dar și o celebrare a celor 10 ani de activitate a Centrelor Europe Direct din Europa, precum și o ceremonie de decernare a premiilor pentru concursul de comunicare EuroPCom. Manifestarea anuală, la care a participat și ADR Centru prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, a avut loc în perioada 19-22 octombrie 2015 și a adus laolaltă aproximativ 900 de responsabili din domeniul comunicării și experți regionali din cele 27 de state membre ale UE.

Proiectul Europe Direct reprezintă o modalitate complementară de comunicare a UE cu publicul, realizat la nivelul Regiuni Centru prin intermediul experților ADR Centru. Acest proiect face legătura între cetățenii Regiunii Centru și toate instituțiile UE, o punte care implică sprijinul și cooperarea altor parteneri de informare activi, atât din țară cât și din Europa. Cei peste 550 de participanți din partea Centrelor Europe Direct din Europa au discutat, pe parcursul acestor patru zile, despre modalitățile în care sunt create și se păstrează funcționale rețelele de comunicare, necesare pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni, care sunt cele mai bune modalități de comunicare și evenimentele de impact, ce servicii îi susțin pe comunicatori de la nivelul Comisiei și cum pot sprijini aceste rețele Comisia Europeană.

europe direct 01Această întâlnire generală a Centrelor Europe Direct din Europa a avut loc la Bruxelles pentru ca toți cei prezenți să aibă posibilitatea de a participa și la Conferința Europeană pentru Comunicare Publică (EuroPCom) organizate de Comitetul Regiunilor. Pe parcursul ultimelor două zile peste 1.000 de reprezentanți Europe Direct, alături de experții Comisiei au participat la sesiuni comune și ateliere de lucru, oferite de specialiști în diferite domenii de comunicare și profesioniști din toată Europa. Pe lângă aprofundarea cunoștințelor în domeniu, cei prezenți au fructificat din plin noile trenduri din campaniile media și din mediul on-line, dar au putut oferi celor prezenți și posibilitatea de a cunoaște Centrele de Informare Europe Direct și cum reușesc prin comunicare și activități să transmită informații eficient cetățenilor.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*