Admitere facultate 2014, Alba Iulia: Peste 1.200 de candidați înscrişi la Universitatea „1 Decembrie 1918”

universitatea 1 decembrieReprezentanții UAB au comunicat situația admiterii 2014, la finele perioadei de înscrieri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Peste 1.270 de candidați au depus dosarele pentru specializările din cadrul facultății. Din acest total, 845 sunt candidați care au ales să continue studiile cu programul de licență, iar 400 de candidate s-au înscris la programele de Masterat. Acestora li se adaugă candidații de etnie rromă și cetățenii din Republica Moldova. Numărul total al înscrișilor a fost luat după prima opțiune exprimată de candidați la înscriere. Numărul total de locuri finanțate de la bugetul de stat scoase la concurs este de 600 pentru programele de licență și 200 pentru programele de Masterat. Locurile cu taxa propuse de UAB sunt extinse până la limita capacității maxime de școlarizare pentru fiecare specializare.Concurenţa reală este pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Anul acesta, candidaţii au avut opţiunea de a alege oricâte opţiuni doresc, după ce au plătit o singură dată taxa de înscriere de 150 de lei.

Vineri, 25 iulie, vor avea loc probele de aptitudini şi competenţe, la specializările unde este cazul, şi se vor desfăşura interviurile pentru toate programele de masterat. Programarea acestora este afişată pe site-ul UAB.

CALENDARUL ADMITERII 2014

14 iulie – 24 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 20 iulie);

25 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (doar la specializările unde este cazul);

26 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

28 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

28 iulie – 1 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

4 – 8 august, 11 – 14 august şi 18 – 22 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

IMPORTANT !

1. Candidaţii declaraţi admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat au obligaţia să se înmatriculeze până la data de 1 august 2014, prin depunerea la dosar a actelor de studii în original şi a celorlalte documente solicitate potrivit Metodologiei şi prin completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Candidaţii care nu se înmatriculează până la data de 1 august 2014 pierd locul la buget obţinut prin concurs!!!

2. Candidaţii admişi pe locurile cu taxă sunt sfătuiţi să se înmatriculeze prin depunerea la dosar a documentelor solicitate, achitarea primei tranşe a taxei de studii şi completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Studenţii care se înmatriculează pe locurile cu taxă au şansa de a obţine, ulterior, un loc la buget, în ordinea mediilor, în cazul în care nu se înmatriculează toţi candidaţii care au obţinut iniţial locuri finanţate de la bugetul de stat. Reierarhizarea se face după data de 22 august 2014, când prima sesiune a concursului de admitere se consideră încheiată. Candidaţilor admişi pe locurile cu taxă, care urcă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, li se returnează integral prima tranşă a taxei de studii pe care au achitat-o în vederea înmatriculării.

3. Candidaţii admişi care nu îndeplinesc aceste condiţii pierd calitatea de admis, iar locurile vacantate în acest mod se scot la concurs în sesiunea septembrie 2014.

4. Candidaţii declaraţi respinşi sau pe locuri în aşteptare se pot înmatricula numai pe locurile cu taxă rămase neocupate în urma concursului de admitere, până la data de 22 august 2014.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21761 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*