Administratorul unei firme din Alba Iulia a fost reținut pentru înșelăciune și delapidare

Administratorul unei firme de construcții din Alba Iulia a fost reținut de polițiști pentru fapte de înșelăciune și delapidare. Acesta și-ar fi însușit suma de aproape un milion de lei și ar fi indus în eroare o altă societate comercială. Polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au ridicat documente de evidență contabilă. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

La data de 19 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, administrator al unei societăți comerciale din Alba Iuia, specializată în lucrări de construcții, care este bănuit de fapte de înșelăciune și delapidare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi încheiat un contract de executare a unor lucrări în domeniul construcțiilor cu o altă societate comercială, iar pentru plata contravalorii lucrărilor ar fi folosit instrumente de plată frauduloase, întrucât societatea pe care o administra nu dispunea de lichiditățile necesare decontării serviciilor.

Astfel, acesta și-ar fi însușit suma de 994.884 de lei, bani care aparțineau societății pe care o administrează.

La săvârșirea faptelor, acesta ar fi fost ajutat de soția sa,  care ar fi emis instrumentele de plată. 

În vederea obținerii de probe, polițiștii au efectuat percheziții la locuințele celor doi soți și la sediul societății comerciale, de unde au ridicat documente ce vor fi folosite la probarea activității infracționale. În cursul zilei de 20 mai, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23177 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*