Acțiunile preventive ce vizează furturile din locuințe continuă în județul Alba

Cornel Comsa Europarlamentare

actiuni prevenirePrevenirea furturilor din locuinţe rămâne şi în anul 2013, o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Din analizele efectuate la nivelul Inspectoratului în anul 2012, a rezultat că la săvârșirea infracţiunilor de furt din locuinţe, făptuitorii au profitat adesea de  asigurarea necorespunzătoare a locuinţelor precum şi de neglijenţa sau naivitatea proprietarilor.

În cursul zilei de joi, 7 februarie, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Galda de Jos şi ai Postului de Poliţie Ighiu au organizat, pe raza localităţilor Ighiu, Şard şi Ţelna, o acţiune de actiuni prevenire 1informare a cetăţenilor în legătură cu metodele şi măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuinţe şi din anexe.

Cu această ocazie au fost distribuite peste 200 de materiale informativ preventive iar poliţiştii au purtat discuţii, în special cu persoanele în vârstă, care locuiesc singure sau în case izolate, oferindu-le sfaturi cu privire la protejarea locuinţei şi a bunurilor din gospodărie precum şi câteva recomandări care să-i ajute să recunoască un potenţial infractor.

Pentru a evita furturile din locuinţe, poliţia vă recomandă :

  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri!
  • Nu  lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  • Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

 SIGURANŢA BUNURILOR DEPINDE ŞI DE TINE!

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18194 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*