Acțiuni educative, expoziții și exerciții demonstrative la Alba Iulia, cu ocazia „Zilei Poliției Române”. Calendarul manifestărilor

ziua politiei romane 2015 27Promovarea profesiei de polițist, exerciţii demonstrative, concurs de tir, competiţii sportive şi „Ziua porţilor deschise” sunt câteva dintre activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în perioada 17-25 martie, pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române.

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează şi în acest an, manifestări educative şi cultural – sportive ce se vor desfășura pe parcursul mai multor zile.

Astfel, în perioada 17 – 25 martie, poliţiştii din Alba vor organiza întâlniri cu preşcolari şi elevi din unităţile de învățământ ale judeţului şi vor dezbate cu aceştia, teme ce vizează reducerea riscului de victimizare din infracțiuni şi accidente rutiere.

Totodată, în liceele din judeţ, vor avea loc acţiuni de promovare a profesiei de poliţist, iar în zilele de 17, 18 şi 22 martie „Caravana promovării profesiei de poliţist”, va fi prezentă la Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia şi la Liceul Teoretic Teiuş.

Poliţişti din structuri operativ şi neoperative le vor prezenta elevilor autospecialele şi mijloacele de intervenţie, le vor explica ce presupune munca de poliţie, precum şi modalitatea prin care aceştia pot deveni poliţişti.

În săptămâna 21- 25 martie, cu sprijinul elevilor Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, la sediul inspectoratului va fi organizată o expoziţie de desene şi lucrări grafice, intitulată „Poliţistul, omul de lângă tine”.

În data de 23 martie, în Poligonul Miceşti, va avea loc turneul de tir la care vor participa poliţişti din structurile inspectoratului dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Cu același prilej va fi organizată „Cupa presei la tir” la care sunt invitaţi să participe toţi jurnaliştii acreditaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Joi, 24 martie, începând cu ora 10,00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, când, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să afle mai multe despre activitatea poliţiei în ansamblu dar şi aspecte particulare serviciilor, compartimentelor sau birourilor. La ora 10.30 este planificat un exercițiu demonstrativ.

Activităţi similare vor avea loc, în zilele de 23 şi 24 martie, la sediile poliţiilor din municipiul Sebeş şi oraşele Ocna Mureş şi Baia de Arieş.

Totodată, pe parcursul celor două săptămâni, premergătoare datei de 25 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează o serie de competiţii sportive la care participă pe lângă angajaţi ai inspectoratului şi reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare.

Astfel, vor avea loc campionate de table, tenis, şah, biliard, bowling şi fotbal.

Vineri, 25 martie 2016, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar.

Organizarea acestor manifestări este posibilă şi datorită sprijinului de care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba beneficiază din partea Asociaţiilor Apulum Pol şi Dinamo precum şi a Corpului Naţional al Poliţiştilor Alba şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea I Alba.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*