Acțiune a poliției la Baia de Arieș și localitățile arondate. Două infracțiuni și amenzi de peste 9000 de lei

Poliţia Oraşului Baia de Arieş a organizat o acţiune, cu efective mărite, în Baia de Arieş şi pe raza localităţilor rurale arondate.  Au fost constatate două infracţiuni şi au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare de peste 9.000 de lei.

La data de 4 octombrie 2018, Poliţia Oraşului Baia de Arieş împreună cu posturile de poliţie Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş şi cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, al poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică şi al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 34 de persoane şi controlate 57 de autovehicule.

Au fost constatate, în flagrant, două infracţiuni, au fost identificate 3 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni şi au fost constatate 23 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 9.740 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 14 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 12/1990 privind comerţul, iar restul la alte acte normative. În urma controalelor efectuate la comercianţi, a fost confiscată suma de 265 lei şi bunuri în valoare de 700 de lei. 

Exemple:

Poliţiştii din Lupşa l-au identificat pe un bărbat de 42 de ani, din comuna Scărişoara, ca persoană bănuită de săvârşirea unui furt din locuinţă. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 28 iunie 2018, ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unui cetăţean din comuna Lupşa şi ar fi sustras suma de 600 de lei. Faţă de persoane bănuită, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Baia de Arieş i-au identificat pe doi tineri, de 18 şi 20 de ani, din comuna Lupşa, ca persoane bănuite de săvârșirea unei fapte de distrugere reclamată poliţiei la data de 7 septembrie 2018. Se pare că, în seara aceleiaşi zile, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cei doi tineri au distrus peretele unui local public din Baia de Arieş, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.000 de lei. Faţă de cei doi tineri, cercetările sunt continuate pentru distrugere.

Cu ocazia unui control efectuat la o societate comercială din Baia de Arieş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au constatat că vânzătoarea nu a evidenţiat în casa de marcat suma de 210 lei, provenită din încasări dar şi că oferea, spre vânzare, 11 litri de alcool pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Vânzătoarea a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparte de marcat electronice fiscale precum şi în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cei 11 litri de alcool au fost confiscaţi.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21470 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*