Acțiune de prevenire a accidentelor rutiere pe șoselele din Alba. Polițiștii au dat amenzi de peste 17.000 de lei

actiune politiePoliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate depăşirii neregulamentare. Au fost depistaţi 16 conducători auto care s-au angajat în asemenea depăşiri, punând astfel în primejdie siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Alţi 159 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 15 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier Alba precum şi poliţiştii birourilor şi compartimentelor rutiere de la poliţiile municipale şi orășenești, au acţionat, pe raza întregului judeţ, în zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate depăşirilor neregulamentare, pentru prevenirea accidentelor precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu înţeleg să respecte normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acesteia acţiuni au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.535 lei, din care 16 conducătorilor auto care s-au angajat în depăşiri neregulamentare. Complementar amenzii, faţă de cei 16 şoferi ce nu a respectat regulile privind depăşirea, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Depăşirea neregulamentară reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în ţara noastră.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, poliţia vă recomandă să respectaţi toate regulile privind circulaţia pe drumurile publice!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17471 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*