Acțiune de amploare a poliției la Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș si comunele arondate

În data de 13 februarie 2018, în intervalul orar 07.00-20.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier si domeniul silvic.

În data de 13 februarie 2018, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba,  Poliţiei orașelor Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș, Secţiei de Poliţie Rurală  Câmpeni şi Posturilor de Politie Rurală arondate (54 de polițiști), împreună cu personal din cadrul Gărzii forestiere (1) şi în colaborare cu un specialist personal silvic,  au realizat o acţiune, pe raza orașelor  Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș si comunele arondate acestora, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier si din domeniul silvic. 

Astfel că, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenționale, în valoare de 24700 lei.

Din totalul de 110 sancţiuni aplicate, 90 de  sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G.  195/2002 rep., 4 sancţiuni conform prevederilor Legii 61/119, 5 sancțiuni conform prevederilor Legii 333/2003 iar restul sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform prevederilor altor acte normative.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au efectuat 64 de testări alcoolscopice. De asemenea, poliţiştii au legitimat  229  persoane, au controlat 223 autoturisme şi 10 unităţi comerciale. Tot în cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au cercetat 5 persoane, au soluţionat 3 dosare penale cu autori necunoscuţi şi au identificat 2 autori în cauze penale cu autori necunoscuţi.

Totodată, poliţiştii au confiscat in total 32,47 mc material lemnos (lemn de foc) şi bunuri în valoare totală de 2941 lei.  

Exemplu

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publica si Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, specializaţi în combaterea delictelor silvice, au confiscat 30,52 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control.

La data de 13.02.2018, orele 14.00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publica si Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, au efectuat un control la o societate comercială din loc. Bistra, jud. Alba, reprezentată de P.H. de 44 de ani din Bistra, în urma căruia poliţiştii au constatat, ca urmare a inventarierii, că există diferențe intre stocul faptic si cel scriptic evidențiat de Registrul de intrare – ieșire material lemnos, rezultând un volum de 30,52 M.C.  lemn de foc, cantitate lipsă  în depozitul societăţii.

P.H. a fost sancţionat contravențional, conform art. 19 din  Legea nr. 171/2010, cu amenda in cuantum de 5000 lei, totodată ca măsură complementară dispunându-se confiscarea valorica a cantităţii de 30,52 M.C. lemn de foc, in valoare de 2441 lei, în legătură cu care nu au fost respectate normele legale incidente.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16672 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*