Acţiune de amploare a poliției la Alba Iulia şi localităţile rurale arondate. În aceeași zi, peste 150 de pietoni din județ au fost amendați

Poliţia Municipiul Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare în municipiu şi pe raza localităţilor rurale arondate, cu scopul creşterii gradului de siguranţă publică. Au fost legitimate 150 de persoane, controlate 115 autovehicule şi 34 de societăţi comerciale.

Marți,  20 februarie 2018, Poliţia Municipiului Alba Iulia, împreună cu Secţiile de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia şi în localităţile rurale arondate municipiului.  La acţiune au participat, în total, 59 de poliţişti de ordine publică, rutieră, şi investigaţii criminale, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.  Cu ocazia acestei acţiunii au fost legitimate 150 de persoane şi verificate 34 de societăţi comerciale.

S-a urmărit, de asemenea, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în acest sens fiind verificate 115 de autovehicule.  Cu ocazia acţiunii au fost constatate 3 infracțiuni şi 134 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 37.895 lei, din care 13 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 119 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Exemplu:

În jurul orelor 18.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 59 de ani, din comuna Săliştea. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că permisul de conducere prezentat de conducătorul auto, emis de autorităţile din Republica Moldova, era falsificat, iar acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar poliţiştii     l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca azi, 21 februarie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tot la data de 20 februarie, la nivelul întregului judeţ, au fost depistaţi peste 150 de pietoni ce s-au angajat în traversări neregulamentare. Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi 153 de pietoni ce s-au angajat în traversări neregulamentare şi 6 conducători auto ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Alţi 115 participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.  Au fost reţinute 12 permise de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 39.730 lei.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17292 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*