Acțiune de amploare a poliției în județul Alba

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, dedicate siguranţei rutiere, au continuat. În ultimele două zile, peste 150 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional, pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În zilele de 14 şi 15 noiembrie 2017, poliţiştii rutieri din Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii şi a celor datorate neacordării priorităţii vehiculelor. De asemenea, în vizorul poliţiştilor au fost conducătorii auto ce au staționat sau au circulat neregulamentar pe drumurile publice.

În cele două zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 152 de sancţiuni contravenţionale, din care 101 pietonilor ce s-au angajat în traversări prin loc nepermis şi 6 pietonilor ce au fost depistaţi în timp ce se deplasau, neregulamentar, pe carosabil.

Totodată, pentru neacordarea de prioritate vehiculelor şi pietonilor, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, iar ca şi măsură complementară, au dispus reţinerea permisului de conducere.

Acţiunile pentru creşterea siguranţei rutiere continuă. Joi, 16 noiembrie se va acţiona pentru prevenirea accidentelor datorate neacordării de prioritate, iar, la sfârşitul de săptămână,  vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, urmând ca aparatele radar să fie folosite la capacitate maximă.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la trafic:

 Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17087 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*