Acțiune de amploare a poliției din Alba pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

În perioada 17-23 septembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care manifestă, în timpul şofatului, preocupări de natură a le distrage atenţia, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 1.427 de sancţiuni contravenţionale, din care 58 şoferilor care au fost depistaţi în timp ce vorbeau la telefon fără folosirea dispozitivului „mâini libere” şi 6 celor ce manifestau preocupări de natură a le distrage atenţia, în mod periculos, de la condus (ex: folosirea telefonului mobil pentru mesaje).

Poliţiştii au mai aplicat 260 de sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul de 1.103 amenzi au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunea poliţiştilor din Alba s-a desfăşurat în conformitate cu Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene TISPOL – Focus on the road”, iar în data de 19 septembrie, cu ocazia „Zilei europene fără persoane decedate în accidente rutiere”, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi informativ – preventive, oferindu-le conducătorilor auto sfaturi şi materiale cu recomandări pentru creşterea siguranţei rutiere.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21509 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*