La data de 29 aprilie 2015, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile codului rutier. Poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniți de poliţiştii de la structurile de ordine publică, iar cu ocazia acţiunii au fost constatate 165 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia rutieră, dintre acestea 95 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune rutieră. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 32.760 lei.
Exemplu:În jurul orelor 19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe B.C.A., de 40 de ani, din comuna Mihalţ, care conducea pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Alba Iulia, un autoturism neînmatriculat. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de bărbat a fost radiat din circulaţie, de către autorităţile spaniole, din luna decembrie a anului 2013. Faţă de B.C.A. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Poliţia rutieră Alba reaminteşte faptul că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice şi recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să dea dovadă de politeţe în trafic!
Peste 500 de conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri din Alba Iulia, noaptea trecută, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a …
Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Sub coordonarea …
România are cea mai mică suprafață destinată agriculturii ecologice din UE, de doar 2.4% din totalul suprafeței agricole a țării. Media europeană este de 7.5%. Primele locuri sunt ocupate de Austria (24.1%), Estonia (20.6%), Suedia …
Fii primul care comentează