Acțiune de amploare a poliției, la Aiud

IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite în municipiul Aiud şi pe raza de competenţă a Secţiei  de Poliţie Rurală Aiud.  Au fost constatate 7 infracțiuni şi au fost aplicate 76 de amenzi, în valoare de peste 28.000 de lei.

La data de 25 ianuarie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Municipiului Aiud şi Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 191 de persoane, controlate 174 de autovehicule, testate cu paratul etilotest 143 de persoane şi verificate 7 obiective asigurate cu pază. Au fost constatate 7 infracțiuni şi 76 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 28.050 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 71 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, iar restul la alte acte normative. De asemenea, poliţiştii au identificat 7 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, în cauze cu autor neidentificat. Pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, a fost reţinute 7 permise de conducere, din care două pentru conducere sub influenţa alcoolului.

(foto/arhiva)

Exemple :

Poliţiştii de investigaţii criminale din Aiud l-au identificat pe un bărbat de 30 de ani, din comuna Lopadea Nouă, ca persoană bănuită de comiterea unui furt cu un prejudiciu de 2.500 de lei. Se pare că, la data de 25 noiembrie 2017, bărbatul ar fi sustras două generatoare de curent dintr-un autovehicul ce era parcat pe o stradă din Aiud. Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit păgubitului. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au identificat pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Miraslău ca bănuit de comiterea unei infracțiuni de înşelăciune. Se pare că bărbatul şi-ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare şi ar fi indus în eroare o persoană din Austria cu privire la starea sa de sănătate, cerându-i bani pentru tratamente medicale. Bărbatul ar fi primit astfel suma de 200 de euro, care i-a fost transmisă de persoana păgubită în contul unui membru al familiei.Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale.

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*