Acţiune de amploare a poliției în Alba Iulia şi alte câteva localități din județ

Poliţiştii din Alba Iulia au verificat peste 60 de societăţi comerciale ,au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 2 infracţiuni, în cadrul unei acţiuni cu efective suplimentare ce a avut loc pe raza municipiului şi a localităţilor rurale arondate.

La data de 28 septembrie 2017, Poliția Municipiului Alba Iulia şi Secţiile de Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi Galda de Jos au desfăşurat o acțiune cu efective mărite, ce a avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 49 de societăţi specializate în preluarea şi valorificarea deşeurilor feroase, 17 unităţi de cazare şi 12 agenţi de pază, fiind urmărită respectarea legislaţiei ce reglementează aceste categorii de activităţi. Totodată, pentru creşterea siguranţei circulaţie pe drumurile publice, poliţiştii au acționat în mai multe filtre rutiere şi au controlat, în total, 79 de autovehicule.

Au fost constatate două infracțiuni şi au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 13.330 lei, din care 22 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 25 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. 

La acţiune au participat 28 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale şi rutieră, care au fost sprijiniţi de jandarmi. 

Exemple: 

La ora 17.45, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au oprit, pentru control, pe DJ 107 L din comuna Sântimbru, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din comuna Sântimbru. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 18.20, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Berghin, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cazuri, faţă de conducătorii auto, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*