A fost votată „Lista Albaiulienilor”. Care sunt candidații PSD pentru Consiliul Local Alba Iulia, aleși de cetățenii orașului

psdAproximativ 500 de albaiulieni au votat în weekend lista de candidați ai PSD Alba Iulia pentru Consiliul local. Din cei care au participat, 70% nu sunt înscriși în niciun partid politic din România, ceea ce denotă succesul proiectului de deschidere a partidului care a fost evidențiat pozitiv inclusiv la nivel național.

Pe lista propusă pentru a fi votată s-au aflat 31 de candidați, 69% dintre aceștia fiind candidați cu studii superioare, 38% tineri iar 26% femei. PSD Alba Iulia și-a propus astfel să ofere șanse cât mai multor persoane noi să fie alese de către albaiulieni pentru a face parte din noua echipă de consilieri locali.

„Nu am dorit să facem listele în spatele ușilor închise pentru că vrem să arătăm că suntem diferiți de PNL care vine cu o listă de consilieri locali făcută pe ascuns de o singură persoană și care prezintă nume mai mult decât controversate. Nu spunem că proiectul nostru este perfect, mai trebuie să stimulăm în continuare cultura participării în Alba Iulia, dar este un început pentru noul model de a face politică pe care noi îl susținem. PSD prezintă astfel pentru Consiliu local Alba Iulia o listă a albaiulienilor compusă din mulți tineri, dar cu suficientă expertiză cât să reușească alături de candidații noștri pentru Primărie și Consiliul Județean, Călin Potor și Ioan Dîrzu, să schimbe lucurile în bine pentru toți albaiulienii”, a declarat coordonatorul proiectului, vicepreședintele PSD Alba Iulia Corneliu Mureșan.

Primele zece persoane votate de către albaiulieni cu șanse de a deveni consilieri locali au fost Horațiu Clepan (42, economist), Vasile Crișan (61, economist), Bogdan Medrea (36, inginer), Nicolae Bumbu (45, croitor), Iulian Bunea (29, informatician), Sebastian Lazăr (30, economist), Mariana Rîșteiu (49, jurist), Ovidiu Mărginean (26, tehnician), Horațiu Florea (26, medic veterinar) și Constantin Albu (69, fost colonel MAPN). Lista finală urmează a fi finalizată după prezentarea proiectelor de candidat ale fiecăruia și înscrierea celor votați pe listele Partidului Social Democrat.

Biroul de presa a PSD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18658 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*