9 decembrie: Ziua Internațională Anticorupție

Ziua de 9 decembrie este recunoscută la nivel internațional ca Ziua Internațională Anticorupție. Ea a fost inițiată la 31 Octombrie 2003 în cadrul Convenției  Națiunilor Unite împotriva Corupției, fiind stabilită prin rezoluția 58/4 din 2006 din cadrul Adunării Generale ONU.

România a semnat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției la data de 9 decembrie 2003 la Merida și a ratificat-o prin legea 365/15 septembrie 2004.

Ziua Internațională Anticorupție are ca obiectiv promovarea transparenței, integrității, principiilor etice și responsabilitatea personală în afacerile publice și private.

Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției.

Obiectivul Convenției constă în contribuirea combaterii corupției la nivel național și internațional, contribuie la asigurarea unui mediu adecvat pentru afacerile publice și private și asigurarea cooperării internaționale.

Convenția vizează prevenirea, investigarea și urmărirea penală a actelor de corupție, precum și înghețarea, sechestrarea, confiscarea și returnarea produselor rezultate din infracțiuni.

sursă : eur-lex.europa.eu, citat de justitiaprocetatean.ro

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19577 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*