9-11 mai: Târgul de Carte „Alba Transilvana” la Alba Iulia. Vă așteaptă peste 50 de edituri, lansări de carte, recitaluri și multe altele

targul de carte 01La sfârșitul acestei săptămâni, Alba Iulia va fi gazda unui șir de evenimente culturale nemaipomenite. Peste 50 de edituri din toată țara, zeci de lansări de carți, traducători, ilistratori, ediții de colecție, invitați speciali din partea Academiei Române, cât și din străinătate, artiști, scriitori, actori și o mulțime de iubitori ai cărții vor fi prezenți la cea de a VII-a ediție a Târgului de Carte „Alba Transilvana”. Evenimentul se va desfășura în perioada 9 – 11 mai, în centrul comercial Alba Mall și în sala Ball Room.

Joi, 8 mai, de la ora 17:00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc prefața evenimentului în cadrul căreia va avea loc o expoziția international de artă plastică „Cartea ca obiect de artă” și o conferință susținută de critical Alex Ștefănescu, de la ora 18:00.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 9 mai, de la orele 12:00, la Alba Mall, urmată îndeaproape de mai multe lansări de carte aparținând lui Lucian Blaga, dar și o colecție de volume „Ion Creangă”.

Ziua de sâmbătă va începe de la ora 10:30 cu un moment artistic susținut de Școala de folk, în Ball Room-ul din cadrul Alba Mall. De la ora 12:00, va avea loc lansarea volumului „Mihai Eminescu – Poezii”, din Colecția Opere fundamentale, prezentată de academicianul Eugen Simion. De la ora 18:30, critical Daniel Cristea Enache,  va modera o prezentare de carte și o dezbatere pe tema „Generația 60: discursul artistic și discursul critic. Neomodernismul”. Prezent și el la târg, Ioan Gyuri Pascu își va prezenta volumul „Purtător de cuvinte”, iar la ora 20:00 va susține un recital de poezie.

În cea de a 3-a zi a vor avea loc mai multe prezentări și lansări de carte, precum și „Interferențe culturale transilvănene”. Evenimentul se va încheia la ora 18:00, la Sala Unirii, cu un recital de poezie mistică susținut de actorul Dorel Vișan, – „De vorbă cu Domnul”.

Pe tot parcursul Târgului de Carte vor avea loc lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri și întâlniri cu personalități din țară și străinătate, activități interactive, momente artistice susținute de Ioan Gyuri Pascu, Ansamblul folcloric al județului Alba și Școala de folk. În cadrul târgului va exista și o secțiune dedicată copiiilor. Aceștia vor avea parte de recitaluri, un stand special și lansări de carte. Bibliobusul va fi și el prezent în parcarea centrului commercial.

AICI puteți găsi întregul program al Târgului de Carte „Alba Transilvana”, ediția a VII-a.

Evenimentul a fost prezentat miercuri, 7 mai, de către Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, în cadrul unei conferinţe de presă.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*