9-11 august: La Aiud va avea loc cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor

Festivalul International de Folclor AiudÎn urma sondajului organizat anul trecut cu privire la durata Festivalului Internațional de Folclor, majoritatea aiudenilor au apreciat că evenimentul ar trebui să dureze trei zile. Conducerea Primăriei municipiului Aiud a propus Primăriei orașului Ocna Mureș organizarea în parteneriat a acestui eveniment, astfel încât durata integrală să fie de 6 zile, câte 3 zile în fiecare localitate.

De aceea, în perioada 9  – 11 august 2017, timp de 3 zile, în Piața ”Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud, va avea loc cea de a VII-a ediție a acestui important eveniment cultural, Festivalul Internațional de Folclor.

Pe parcursul celor 3 zile, publicul aiudean se va putea bucura de spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, în acest an anunțându-și participarea, alături de ansambluri din România, ansambluri folclorice din 8 țări: Costa Rica, Indonezia, Israel, Mexic, Paraguay, Polonia, Serbia și Ucraina.

Festivalul va debuta miercuri, 9 august 2017, începând cu ora 18:00, cu impresionanta paradă a costumelor populare, la care aiudenii sunt invitați să participe activ. Parada se va desfășura pe următorul traseu: Primăria municipiului Aiud – strada Ion Creangă – cartierul Micro – strada Stadionului (fosta brutărie) – Piața ”Dr. Constantin Hagea. În fiecare seară, pe scena festivalului vor urca toate ansamblurile folclorice pentru a-și prezenta porturile, dansurile populare și obiceiurile specifice fiecărei țări participante, organizatorii pregătind, la fel ca anul trecut, numeroase surprize pentru publicul aiudean.

Festivalul se va încheia vineri, 11 august 2017, cu un spectacol de gală în cadrul căruia vor fi înmânate cupe și diplome de participare tuturor ansamblurilor.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”  Aiud, Centrul de Cultură – Alba „Augustin Bena”  și Consiliul Județean Alba.

Invităm aiudenii să se bucure în fiecare seară de folclor autentic, dorindu-ne să demonstrăm că suntem o comunitate care știe să păstreze și să promoveze obiceiurile și tradițiile autentice.

         

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*