8 persoane au ajuns la spital, după o nuntă ținută la Căminul Cultural din comuna Șugag

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a raportat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba că opt persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au participat la o nuntă, la Căminul Cultural din comuna Șugag, acuzând probleme digestive. O singură persoană a rămas internată. La eveniment au participat 300 de consumatori.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia s-au prezentat în data de 28 octombrie începând cu ora 3 – 3.30, opt persoane cu dureri abdominale, grețuri, vărsături, (forme ușoare). Acestea au participat în data de 27 spre 28 octombrie la un eveniment (nuntă), care s-a desfășurat la Căminul Cultural din comuna Șugag. Pentru consult de specialitate au fost îndrumați spre secția de boli infecțioase unde, în urma evaluării clinice, a fost internată o singură persoană.

Mâncare a fost preparată conform declarațiilor mirilor și ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât și în bucătăria Căminului Cultural.

În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condițiilor igienico-sanitare și a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat ancheta epidemiologică. Probele alimentare sunt în lucru.

Formele de manifestare au fost ușoare și medii, iar evoluția favorabilă.

Biroul de presă al DSP Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23626 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*