8 oameni de afaceri din Alba au fost reținuți după audieri la poliție. Anterior, percheziții la Alba Iulia, Aiud, Zlatna, Câmpeni, Balomir, Pianu și Vinț

perchezitii alba 4

Update-Cei opt administratori de firme vor fi judecați în libertate, sub control judiciar.

Știrea inițială

8 oameni de afaceri din Alba, administratori de firme, au fost reținuți, după audieri la poliție. Anterior, oamenii legii au efectuat percheziții la Alba Iulia, Aiud, Zlatna, Câmpeni, Balomir, Pianu și Vinț, într-un dosar de evaziune fiscală

Vă reamintim că marți dimineaţă, poliţiştii din Alba și ai Direcției Operațiuni Speciale a  Poliției Române au efectuat 24 de percheziţii (Câmpeni, Zlatna, Balomir, Alba Iulia, Aiud, Pianu și Vinț) la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 21 martie 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba și ai Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 24 de percheziţii în judeţul Alba. Activitățile s-au desfășurat la locuințele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare și întreținere imobile.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 – 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

De asemenea, persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăți comerciale reale, fără consimțământul reprezentanților de drept ai acestor firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 446.000 de lei.

Poliţiştii au pus în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*