8 martie: Premiera noii producții teatrale „Povestea lui Muck cel Mic”, în regia lui Todor Valov din Bulgaria, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

muck cel mic 1Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia are plăcerea să anunțe prezentarea noii producții teatrale cu titlul „Povestea lui Muck ce Mic” în regia lui Todor Valov din Bulgaria, având la bază povestea cu același titlu scrisă de poetul și prozatorul german Wilhelm Hauff. Spectacolul va avea avanpremiera pe data de luni, 7 martie 2016, ora 11.00 iar premiera pe data de marți, 8 martie 2016, ora 11.00 la sediul teatrului.

„Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.”, spune Todor Valov, regizor

muck cel micRegizorul Todor Valov a produs peste 80 de spectacole pe scena internațională din Bulgaria, Germania, Serbia, Muntenegru, România, Bosnia și Herțegovina, este membru în jurii internaționale ale festivalurilor de teatru fiind distins cu zeci de premii internaționale.

„Acest spectacol este unul deosebit care cu siguranță nu trebuie ratat! „Povestea lui Muck cel Mic” este un titlu nou în repertoriul nostru și vine cu o abordare regizorală aparte. Păpușile și obiectele animate sunt foarte expresive și lucrate în detaliu. Muzica originală, alături de o scenografie de excepție, te cucerește încă de la început și dublează la perfecție firul poveștii. Ai sentimentul că ești într-o lume de basm, mirifică, cu tentă orientală din care nu-ți mai dorești să pleci. Valoarea spectacolului este împlinită prin expresivitatea și mânuirea de excepție a actorilor care fac parte din distribuție. Producția a durat peste trei luni iar cinci săptămâni s-a lucrat efectiv cu actorii și personalul tehnic pe scenă. Felicitări întregii echipe de producție ! Vă așteptăm cu drag la teatru!”, sunt cuvintele managerului teatrului, Ioana Bogățan.

Echipa spectacolului este formată din: regizor artistic: Todor Valov, scenografie: Natalia Gocheva (Bulgaria), dramatizarea: Darko Kovachovsky (Bulgaria), muzica: Mirchev Plamen (Bulgaria), distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea, construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria, realizare costume: Mirela Tămășan, lumini: Ovidiu Tămășan, sunet: Florin Andrea, tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga.

Durata spectacolului: 50 minute

Limba în care se joacă spectacolul: română

Prețul biletului la premieră și avanpremieră este de 5 lei.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18399 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*