8 iulie: Spectacol de excepție, la Sebeș. „Municipiul pledează pentru continuitatea valorilor tradiționale care dau farmecul acestor locuri.”

“Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, facem toate pregătirile pentru a muta spectacolul din această după-masă, în sala de spectacole a casei de cultură. Vă așteptăm, așadar, la ora 16.30! Meșteșuguri și folclor de calitate pentru a sărbători tradițiile și portul locurilor noastre!”, au transmis organizatorii.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Asociația Gisas, au plăcerea de a vă invita la Spectacolul Folcloric Sărbătoarea Portului Tradițional, la Sebeș. Obiceiurile locului. Meșteșuguri, tradiții și continuitate.

“În anul centenarului Marii Uniri, Sebeșul pledează pentru continuitatea valorilor tradiționale care dau farmecul acestor locuri. Grupul folcloric “Felician Fărcașu”, creat și pregătit de Adina Hada, împlinește 10 ani de activitate. Fanfara din Petrești este un veritabil brand al nostru, are 139 de ani de existență, iar fanfara copiilor duce mai departe tradiția. Dansurile săsești sunt un alt reper al multiculturalității acestui spațiu. Sebeșul era renumit prin breslele sale, tocmai de aceea, în mod simbolic, vom crea o mică zonă de meșteșuguri, specifice locului (iconar, opincăreasă, țesător, pălărier).  Vă așteptăm să petrecem împreună o după-masă de duminică!”, au transmis organizatorii.

Din Program:

GRUPUL VOCAL “FELICIAN FĂRCAȘU” PREGĂTIT DE ADINA HADA

ORCHESTRA CONDUSĂ DE PROF. GHIȚĂ ALBU

FANFARA DIN PETREȘTI

FANFARA COPIILOR DIN PETREȘTI

DANSURILE SĂSEȘTI

DANSURI ROMÂNEȘTI – CLUBUL COPIILOR SEBEȘ  

Invitați:

ADINA HADA

ALINA SECASAN

GEORGIANA PETRESCU

IULIAN NISTOR

LAURA ANGHEL

GIULIA MEDREA

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17759 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*