8-9 aprilie: Weekend de foc pentru start-up-urile tech la Alba Iulia! Etapa de Hackathon a programului național Innovation Labs 2017

cetatea alba carolina 04Weekend-ul acesta, respectiv în zilele de 8-9 aprilie, are loc în Aula A9 a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia etapa de Hackathon a programului național Innovation Labs 2017. Evenimentul începe sâmbătă, 8 aprilie, ora 10.00, fiind primul hackathon organizat în Alba Iulia, în cadrul proiectului pilot de oraș inteligent demarat de Orange România și care marchează debutul colaborării Tech Lounge cu municipalitatea albaiuliană.

Ediția Innovation Labs de la Alba Iulia este organizată pe trei direcții: orașe inteligente, agricultură și energie. Echipele participante, albaiulieni și echipe din alte orașe deopotrivă, vor contribui la întărirea poziției Alba Iuliei de prim oraș inteligent din România, prin adoptarea noilor tehnologii care susțin obiectivul de digitalizare a administrației publice locale, de mobilitate urbană eficientă și de promovare turistică.

La concurs s-au înscris 12 echipe, dintre care 10 vor prezenta proiecte aplicabile pe smart cities, iar două echipe se concentrează pe inovaţie şi tehnologie în agricultură. Dintre acestea, opt echipe sunt din Alba Iulia, iar celelalte patru din alte oraşe ale ţării, respectiv: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Echipele câştigătoare vor avea posibilitatea de a-şi prezenta proiectele în cadrul evenimentului DemoDay ce va avea loc în București, în data de 24 mai. Juriul concursului este compus din următorii membri:

  • Silvia Baciu Șef birou Informatică Primăria Alba Iulia;
  • Marius Bostan, Senior Advisor Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri;
  • Ovidiu Domșa, General Manager S.C. Cloud Soft S.R.L.;
  • Teodor Barbu, Informatician Societatea de Transport Public S.A. Alba Iulia;
  • Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange România;
  • Daniel Rosner, Program Manager TechLounge;
  • Corina Rotar, Decanul Facultăţii de Științe Exacte și Inginerești din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia;
  • Gheorghe Sârbu, Comunity Manager TechLounge, MCSI.

Pe toată durata hackathonului, Orange România facilitează accesul la tehnologie şi mediul de testare real prin infrastructura de smart city implementată deja la Alba Iulia: reţeaua de hotspoturi Wi-Fi (puncte fixe şi mobile), access la datele colectate prin soluția City Analytics, la datele furnizate de platforma de măsurare a calităţii aerului uRADMonitor, acces la informațiile colectate de aplicaţia e-AlbaIulia, la platforma de dispecerizare Civic Alert, la rețeaua LoRaWAN, precum şi la datele colectate de soluția de control al iluminatului public. De asemenea, echipele participante pot cere acces la API-ul pentru interconectarea cu un SMS Gateway Orange, sau la un kit IoT (Internet of Things). Descrierea completă a soluțiilor oferite de Orange este disponibilă la www.innovationlabs.ro/tech .

Innovation Labs este un pre-accelerator de start-up-uri cu profil tehnic care a fost inițiat la Universitatea Politehnică București în 2011 de către Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniș, Andrei Pitiș și Bogdan Iordache. În ultimii trei ani de zile, a crescut în amploare, în prezent cooptând instituții academice din România care acoperă cca 80% dintre absolvenții anuali, la nivel național, ai specializărilor vizate. De asemenea, numărul și greutatea partenerilor, precum și amploarea vizibilității în media au crescut considerabil, de-a lungul anilor.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*