7 septembrie, Alba Iulia: Conferința de parenting „Cum creștem un copil încrezător, sigur pe el și fericit“. Evenimentul se bucură de prezența Domnicăi Petrovai

domnica petrovai alba iuliaPrimăria Municipiului Alba Iulia anunță prezența în municipiul nostru a doamnei Domnica Petrovai, în ziua de 7 septembrie 2017. Domnica Petrovai este psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, expert în sănătate mintală pentru copii și adulți pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale.

Pe agenda vizitei la Alba Iulia este inclusă o conferință cu tema „Cum creștem un copil încrezător, sigur pe el și fericit“. Expertul va aborda,în cadrul evenimentului, subiecte precum: impactul pe care l-au avut părinții noștri în modul în care ne creștem copiii; stiluri parentale, cum le identificăm și ce influență au asupra copilului; temperamentul și impactul lui asupra dezvoltării; viața cuplului, cum își gestionează cuplul relația și consecințele asupra copilului; timp de calitate cu copilul și în familie, rutinele în familie, recunoașterea celor mai frecvente comportamente „normale” ale copilului, în funcţie de vârstă, dar care ne dau bătăi de cap: 0-4 ani, 5-8 ani, 9-12 ani, adolescența; diferenţa dintre un comportament „normal” neintenţionat și un comportament intenţionat; cum să intervii ca părinte.

Evenimentul va avea loc joi, 7 septembrie, ora 9.30, la Universitatea „1 Decembrie 1918“, Amfiteatrul A9. Intrarea este liberă. 

Conferința este organizată de către Primăria Municipiului Alba Iulia pentru părinți și persoane care lucrează cu copiii, în cadrul proiectului Interactive Cities – Digital, Social media and user generated-content boosting urban management, URBACT III (2014-2020).

Domnica Petrovai este Președintă a Asociației de Psihologia Copilului și Adolescentului din România și formator în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, acreditată în programul de formare Triple P – Positive Parenting Program – al Universității din Queensland, Australia, și autor de ghiduri, articole și cărți de specialitate. Domnica este fondatoarea Mind Education Health, și lucrează cu pasiune în domeniul promovării sănătații emoționale de 20 de ani.

Este consultant și trainer pentru renumite companii multinaționale în cadrul unor programe de wellbeing și work-life balance, speaker la evenimente de profil din țară și străinătate, precum și expert în sănătate mintală pentru copii și adulți pentru organizații guvernamentale și non-guvernamentale, precum Centrul Național de Sănătate Mintală – Ministerul Sănătații, UNICEF, ILO-IPEC, Salvați Copiii, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Fundația Copiii Noștri, Fundația CRED, Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei, Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

AGENDA CONFERINȚEI DE PARENTING CUM CRESTEM UN COPIL

ÎNCREZATOR, SIGUR PE EL ȘI FERICIT

9.30 – 10.00: Înregistrare participați

10.00-12.00: Prima parte a conferinței

Cum să ne dezvoltăm odată cu copiii noștri

– Impactul pe care l-au avut părinții noștri în modul în care ne creștem copiii

– Stiluri parentale, cum le identificăm si ce influență au asupra copilului

– Temperamentul și impactul lui asupra dezvoltării

– Viața cuplului, cum își gestionează cuplul relația și consecințele asupra

copilului

– Timp de calitate cu copilul și în familie. Rutinele în familie

12.00-12.30: Sesiune de întrebări și răspunsuri

12.30-13.00: Pauză

13.00-15.00: Partea a doua a conferinței

Milestones în dezvoltarea copilului

– Recunoașterea celor mai frecvente comportamente „normale” ale copilului, în

funcţie de vârstă, dar care ne dau bătăi de cap: 0-4 ani, 5-8 ani, 9-12 ani,

adolescența

– Diferenţa dintre un comportament „normal” neintenţionat și un comportament

intenţionat

– Cum să intervii ca părinte

15.00-15.30: Sesiune de întrebări și răspunsuri

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*