7 decembrie: Lansarea volumului ,,Evocări”, semnat Ioan Popa, la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm

Primăria și Consiliul local Sebeș și Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș,  în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, vă invită la un eveniment cultural-educativ prilejuit de lansarea cărții Evocări, autor Ioan Popa.

Evenimentul va avea loc joi, 7 decembrie 2017, începând cu ora 17,00 la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm.

,,Evocări” este primul volum dintr-o serie de lucrări semnate de scriitorul Ioan Popa. În această retrospectivă editorială, interviurile constituie partea cea mai importantă, iar harul de povestitor al autorului este vizibil în fiecare capitol al cărții. Capitolul ,,Noi evocări de la Purpura” ne conduce în lumea minunată a marelui om de cultură Lucian Blaga, acestuia fiindu-i dedicate pagini elogioase de o deosebită frumusețe.

Scriitorul Ioan Popa s-a născut la Roșia de Secaș, în județul Alba la 3 august 1940. A profesat ca profesor de limba și literatura română timp de 48 de ani, formând 40 de generații de elevi. Din anul 2002 este membru al Uniunii Scritorilor din România, Filiala Alba – Hunedoara. Pasionat de belestristică şi folclor, şi-a început activitatea gazetărească în anul 1965 cu o colaborare la un ziar regional de la Deva. A scris peste 25 de volume de proză și folclor, majoritatea inspirate din viaţa şi tradiţiile localnicilor din Roşia de Secaş. Cărțile lui Ioan Popa au fost însoțite de recenzii și cronici elogioase.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21472 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*