7-8 noiembrie: la Ocna Mureș va avea loc prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din Şcolile de arte din România. PROGRAMUL

Simpzion National Artistic 2015Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş organizează, în perioada 7-8 noiembrie 2015, prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din Şcolile de arte din România. Tema dezbătută în cadrul simpozionului- Artistul între tradiţie şi actualitate- va stârni cu siguranţă multe polemici pentru că vizează modalităţile prin care profesorii de folclor mai reuşeşc într-o lume a modernităţii să păstreze şi să conserve filonul folclorului muzical autentic având în vedere că trăim într-o lume în care valorile tradiţionale se pierd încetul cu încetul.

Simpozionul naţional de folclor cu tema ,,Artistul între tradiţie şi actualitate,, va avea loc în oraşul Ocna Mureş, oraş în care s-a născut unul dintre cei mari virtuoşi ai viorii din lumea lăutărească a României – Alexandru Ţitruş şi unde an de an are loc cel mai vechi festival-concurs de interpretare a folclorului „Mureş pe marginea ta”.

Manifestarea se doreşte a fi una de ţinută la care şi-au anunţat deja participarea profesori şi interpreţi de folclor din judeţele Harghita, Mureş, Alba, Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bacău, Tulcea, Gorj, Dolj, Caraş-Severin.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015

ora 15- deschiderea oficială a simpozionului- Primăria oraşului Ocna mureş

ora 15,30 – partea I a Simpozionului naţional ,,Artistul între tradiţie şi actualitate,,- Primăria oraşului Ocna Mureş

19,30 – spectacol folcloric susţinut de profesorii din judeţele Mureş, Gorj, Cluj, Suceava, Alba

Duminică, 8 noiembrie 2015

ora 10- depuneri de flori la mormântul lui Alexandru Ţitruş şi vizitarea împrejurimilor oraşului Ocna Mureş

ora 15- partea a II-a a Simpozionului naţional ,,Artistul între tradiţie şi actualitate,,- Primăria Ocna Mureş

ora 17,30 – spectacol de folclor susţinut de profesorii din judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Bihor, Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17500 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*