600 de persoane vor beneficia de pe urma proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea”, lansat de Xerom Service S.R.L.

proiect xeromXEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, beneficiar al proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea” și partenerii, S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia, anunță:

REZULTATELE CONFERINȚEI DE LANSARE A PROIECTULUI, care a avut locîn data de 25 aprilie, orele 11.00, în Sala de conferințe a Hotelului Parc, din Alba Iulia, strada Primăverii, nr.4.

Obiectivul general al proiectului lansat se referă la îmbunătățirea capacității de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a persoanelor inactive și a șomerilor, în special de lungă durată, pentru un grup țintă cu domiciliul în mediul urban și rural din regiunile Centru (județele Alba și Sibiu) și Nord Vest (județele Maramureș și Satu Mare).

proiect xerom 3La evenimentul de lansare au participat membrii echipei de proiect, atât din partea beneficiarului cât şi ai partenerilor proiectului, reprezentanţi ai ai administraţiilor publice locale, ONG-urilor şi mass-media. Numărul total al participanţilor a fost de85 depersoane.

După cuvântul de „Bun venit“, managerul proiectului, domnul Lucian Oprean, a deschis lucrările Conferinței. Asistentul manager al proiectului, doamna Camelia Muntean, a prezentat principalele aspecte legate de implementarea proiectului, prin punctarea activităților și a rezultatelor ce se doresc a fi obținute. A fost evidenţiată contribuţia proiectului la scăderea ratei şomajului şi creşterea ratei de ocupare, ţinând cont de particularităţile persoanelor implicate, dar şi a celor legate de piaţa muncii şi situaţia proiect xerom 2economică de la nivel regional şi local. Beneficiarii activităților proiectului, în total 600, sunt persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă și șomeri, cei mai mulți de lungă durată. Toți vor primi de la experții proiectului un set de servicii integrate care vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistența și consilierea pentru demararea unei afaceri. Toate au ca scop combaterea proiect xerom 1șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii. Demersul presupune și înființarea unui număr de 21 de firme.

Evenimentul de lansare a continuat cu prezentarea rolului pe care-l au partenerii din proiect, S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia.

Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ a demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 5.632.100 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*